Rezultaty

Projekt finansowany ze środków Unii Europejskiej. Wyrażone opinie i poglądy są wyłącznie osobistymi stanowiskami autorów i niekoniecznie odzwierciedlają stanowisko Unii Europejskiej lub podmiotu przyznającego wsparcie. Unia Europejska oraz podmiot udzielający dotacji nie ponoszą za nie odpowiedzialności.
Projekt zakładał podział uczestników na dwie grupy liczące po 11 osób. Następnie każda z tych dwóch grup została podzielona na trzy mniejsze zespoły, które zajęły się odpowiednio tematami związanymi z turystyką oraz kulinariami. Każda grupa była zobowiązana do wyboru najbardziej interesujących tematów dotyczących charakterystycznych regionów, a ich praca była skoncentrowana na analizie oraz eksploracji tych zagadnień
Turystyka
Nasza grupa skupiała się na tworzeniu bloga poświęconego fascynującym miejscom w okolicy. Naszym celem było przedstawienie czytelnikom bogactwa kulturowego, historycznego i przyrodniczego tego regionu poprzez opisy wyjątkowych lokalizacji, atrakcji turystycznych oraz ukrytych skarbów, które warto odkryć podczas podróży po tym malowniczym regionie. Nasza praca miała na celu inspirację i zachętę do eksploracji różnorodności, jaką oferuje ta urocza kraina.
Oto grupy na jakie sie podzieliliśmy:
1. Grupa A – Konrad Kazimierowicz (lider), Adrian Prokop, Grzegorz Porębski, Marcin Panter
2. Grupa B – Krzysztof Bilski (lider), Kajetan Szafrański, Marcin Tomczak
3. Grupa C – Oliwier Chudzik (lider), Norbert Kurzawski, Dominik Mirek
- Italy2024

Włochy to nie tylko kuchnia, architektura i krajobrazy, to także bogactwo enologicznych doświadczeń.

Cześć podróżnicy! Dziś zabieram was w podróż do jednego z najbardziej fascynujących miejsc we Włoszech - Udine, ukrytego klejnotu w...

Dolina Rosandra to nie tylko malownicze miejsce z pięknymi szlakami turystycznymi i naturalnymi atrakcjami. Jest również bogata w historię i...

Triest to portowe miasto w północno-wschodnich Włoszech, położone nad Morzem Adriatyckim. Jest stolicą regionu autonomicznego Friuli-Wenecja Julijska i znane jest...

Kulinarnia
Nasza grupa zajmowała się tworzeniem bloga poświęconego bogactwu kulinarnemu Włoch. Naszym celem było eksplorowanie różnorodności smaków, tradycji kulinarnej i regionalnych specjałów tego pięknego kraju. Poprzez nasze wpisy, staraliśmy się przybliżyć czytelnikom nie tylko wyjątkowe potrawy i przysmaki, ale także historię, techniki gotowania oraz kulturę spożywania posiłków we włoskim stylu. Nasza praca miała na celu inspirację do odkrywania i delektowania się rozmaitością włoskiej kuchni.
Oto grupy na jakie sie podzieliliśmy:
1. Grupa D – Mikołaj Młynarczyk (lider), Dawid Kosiek, Aleksander Rymarkiewicz, Filip Marcinowski
2. Grupa E – Blanka Korzeń (lider), Zosia Gertych, Kaja Biczkowska, Marcin Nowicki
3. Grupa F – Micheasz Borkowski (lider), Michał Chmal, Piotr Sadurski
- Italy2024

Region Friuli Venezia Giulia we Włoszech słynie z produkcji wysokiej jakości szynki. Bogactwo smaku, tradycja i unikalne metody wytwarzania czynią...

Odkrycie różnorodności serów Friuli Venezia Giulia to nie tylko kulinarne doświadczenie, ale także wgląd w historię, tradycję i lokalną kulturę...



"Odkryj z nami najlepsze wina z Friuli-Wenecji Giulii!"

